Hírek, aktualitások

Tesztelés alatt a Husqvarna TrioBrake innovációja:Biztonságosabb munka, gyors tempó erdőnyiladékok mellett

A dolgok gyorsan történnek, ha a csapat az erdőnyiladék mellett vág fát és gallyaz.


A Husqvarna 435 láncfűrész titka – Az univerzális megoldás kompromisszumok nélkül

Mire is gondolunk pontosan, ha azt mondjuk, ez egy jó „univerzális” termék? Ez azt jelenti, hogy mindenre jó?


A jövő innovációja

A Svédország déli részén található Huskvarna kisvárosában alapították az első Husqvarna üzemet – egy fegyvergyárat – 1689-ben.


További hírek

    Rövidhírek

Általános elővigyázatosság láncfűrész használatakor



További rövidhírek

    Videó

 

 

 

 





    Hírek, aktualitások

A jövő innovációja

A Svédország déli részén található Huskvarna kisvárosában alapították az első Husqvarna üzemet – egy fegyvergyárat – 1689-ben. Az évek során szenvedélyes mérnöki munkánk különféle területeken számtalan innovatív megoldáshoz vezetett – a fegyverektől kezdve a varrógépeken át a motorkerékpárokig, konyhai felszerelésekig, láncfűrészekig, fűnyírókig és még sok minden másig. Meggyőződésünk, hogy mindennek titka, hogy folyamatosan feszegessük határainkat, és új szabványokat állítsunk fel a technológia és felhasználás területein. Ezt nevezzük a jövő innovációjának.

 


Számunkra az innováció nem lehet céltalan. Ez a mi esetünkben annyit tesz, hogy megadjuk mind a tapasztalt szakemberek mind a „hétköznapi emberek" számára a magabiztosan és jól végzett munka jutalmát a lehető legnagyobb biztonság, hatékonyság és a legkevesebb probléma mellett. Ugyanígy kezdtünk a fegyvergyártáshoz is a 17. században, és ma is ebben a szellemben fejlesztjük a következő generációs akkumulátoros termékeinket.

Ha visszanézünk a mögöttünk hagyott útra és annak mérföldköveire, látható, mitől vált a Husqvarna a kültéri, nagy teljesítményű termékek globális márkájává és egyik vezérévé.


1689 – a vízenergia vezetett a minőségi szaktudáshoz


Az első Husqvarna üzem, a fegyvergyár, egy vízesés mellé települt. A fegyvergyártó Husqvarna sikerének kulcsa a vízenergia, az apró részletekre kiterjedő figyelem, a magas szintű minőségellenőrzéssel kombinálva. Erre jó példa, hogy minden egyes fegyvert próbaképp elsütöttek, hogy megbizonyosodjanak a tökéletes működéséről.

 

1872 – úttörő fejlesztések


A 19. század végére a katonai célú fegyverek gyártása megszűnt. A fegyverek előállításához használt gépek azonban megfelelőnek bizonyultak varrógépek gyártásához, és nem telt bele sok idő, hogy a Husqvarna márkájú öntöttvas varrógépek eljutottak a szélrózsa minden irányába.

 

1874 – a főzés forradalmasítása


Mindeközben sokan még mindig nyílt tűzön készítették el ételeiket. Mérnökeink meglátták a lehetőséget abban, hogy a főzést könnyebbé és egyúttal biztonságosabbá is tegyék. A meglévő üzemben szürkevas öntöde nyílt, és a Husqvarna márka hamarosan egyet jelentett a kályhákkal, tűzhelyekkel és konyhai felszerelésekkel. A Husqvarna húsdarálóiból, nagyon sikeres exporttermékekként, több mint 12 millió darabot szállítottak a világ számos országába, és az öntöttvas, fatüzeléses kályháink sikere évtizedekig töretlen volt.

 

1877 – a hangsúly a vadászfegyverek irányába tolódik


Csaknem két évszázadnyi katonai fegyvergyárosi tapasztalattal a hátunk mögött, nagyobb hangsúlyt kezdtünk fektetni a vadászfegyverekre. A száz évet is meghaladó időszak alatt a Husqvarna a minőséget jelentette a vadászfegyver-gyűjtők körében világszerte. A fegyvergyártás 1989-ben fejeződött be.

 

1895 – az első svéd írógép


1895 és 1896 között a Husqvarna elkészítette az első svéd írógépet. A „Sampo" nevet eredetileg finn tervezőjéről kapta. Összesen 1158 darab készült belőle, de sajnálatos módon ez a termék megelőzte a korát, így a legtöbbjét játékként értékesítették, darabját 2 svéd korona áron.

 


1896 – az első Husqvarna kerékpár


A 19- század végére a kerékpár, vagy akkori nevén a velocipéd, olyan nagy népszerűségre tett szert, hogy a Husqvarna úgy döntött, az üzletet kibővíti ezzel az újfajta közlekedési eszközzel. 1898-ban a Husqvarna kerékpárok ára 250 svéd koronától indult, modelltől és felszereltségtől függően. A gyártás egészen 1962-ig tartott, amikor is a svéd Monark cég átvette ezt a tevékenységet.

 

1903 – egy legendás motorkerékpár-márka születése


A korábbi, nagy precíziós tervezést igénylő fegyver-, varrógép- és kerékpárgyártási tapasztalatainkra alapozva, az első motoros Husqvarna velocipédet (egy egyhengeres motorral felszerelt kerékpárt) 1903-ban mutattuk be. Rövidesen ezután az első igazi motorkerékpár is legördült a gyártósorról, és motorkerékpárjaink azóta is egymás után érnek el sikereket világszerte. 1982-ben, például katonai motorkerékpárjaink közül három is rangos helyezést ért el a Párizs-Dakar ralin a 126-250 cm3-es kategóriában. Ma a Husqvarna motorkerékpárokat a Pierer Industrie AG cég készíti az osztrák Mattighofenben.


1918 – fűnyíróra kerül a Husqvarna név


Ebben az évben a Husqvarna megvásárolta a közeli Norrahammars Bruk nevű öntödét, és a termékkínálata kibővült a fűnyírókkal. Azóta is következetesen új szabványokat határozunk meg a még hatékonyabb fűnyírás érdekében. Apróbb, de annál fontosabb fejlesztéseket végeztünk a kézi fűnyírókon, ma pedig törzscsuklós kormányzású riderek és traktorok manővereznek kitűnően a gyepen.

 

1959 – változás a láncfűrészek piacán


A Husqvarna 90 – a legelső láncfűrészünk – 1959-ben került a piacra. Könnyű és erős motorját motorkerékpárjaink inspirálták. Mivel a felhasználhatóság megnőtt, a zajszint pedig csökkent, egyszerűbb volt számunkra magasabbra tenni a lécet a láncfűrész-fejlesztés területén. Így indultunk el az innovációk máig tartó hosszú útján, olyan mérföldkövekkel, mint a LowVib® rezgéscsillapító rendszer (1969.), az első automata láncfék (1973.), a TrioBrake™ láncfék (1999.), az X-Torq® motortechnológia (2005.) és napjaink kifinomult akkumulátor-technikája.

 

1960-as évek – a főzés újbóli forradalmasítása


A 60-as években ismét nagyot alkottunk a konyhában, méghozzá a kupola alakú mikrohullámú sütőt – a mérnöki teljesítmény és design tökéletes kombinációját.


1987 – A rider éve


Az első ráülős fűnyírónk gyepre való. Előre szerelt vágóasztalának köszönhetően az új Husqvarna Rider kiválóan manőverezhető, a fűnyírást könnyebbé, hatékonyabbá és biztonságosabbá teszi.

 

1995 – a robotika kezdete


1995-ben mutattuk be a napelemes SolarMower robotfűnyírót, az Automower® elődjét. Voltak, akik szerint túlságosan futurisztikus volt, mi azonban megláttuk a lehetőséget abban az önműködő és csendes fűnyíróban, amely tökéletes vágást produkált, miközben a háztulajdonosok és karbantartók több (szabad)időhöz jutottak.

 

2005 – áttörés a környezetvédelemben


A Husqvarna exkluzív X-Torq™ technológiájának bevezetése új standardot jelentett a kétütemű motoroknál. Az X-Torq™ a vásárlóknak nagyobb teljesítményt nyújtott, és kevésbé terhelte a környezetet. Akár 20%-al is csökkenhetett a felhasznált üzemanyag, és akár 75%-al a kibocsátott káros anyag mennyisége más, hagyományos kétütemű motorokhoz képest. Védi a környezetet, mégis van benne erő.

 

2009 – nincs többé kézi motorbeállítás


Az AutoTune™ tulajdonság a Husqvarna találmánya, amely optimális motorteljesítményt nyújt, ám a karburátort nem szükséges kézzel állítgatni, mivel automatikusan igazodik a változó minőségű üzemanyaghoz, az eltömődött levegőszűrőhöz, a magasság és a hőmérséklet változásaihoz – így takarít meg időt és munkát bármely üzemeltető számára.


2012 – benzinmotoros teljesítmény akkumulátorral


2012-ben mutattuk be a Husqvarna akkumulátoros sorozatát, és ezzel új fejezetet nyitottunk innovációink hosszú történetében. Az egyedülállóan nagy teljesítményű 36V Li-Ion akkumulátor biztosítja az új gépek számára azt az erőt és teljesítményt, amely a benzinmotoros gépekével vetekszik – azonban azok zaj és károsanyag-kibocsátása nélkül. Az akkumulátor illik minden kézi gépünkhöz, cseréje a gépek közt egyszerű, így könnyű a munka. Az akkumulátoros termékkínálatban megtalálható nagy teljesítményű szegélynyírók, sövénynyírók, láncfűrészek és egy teljes méretű rider is.

 

2013 – az Automower® harmadik generációja


19 év telt el a SolarMower bemutatása óta, és robotfűnyíróink teljes kínálata gondoskodik különféle alakú és méretű gyepek és pázsitok ezreiről világszerte. 2013-ban mutattuk be a robotfűnyírók harmadik generációját, amely beépített GPS-el rendelkezik.

 

2014 – nincs megállás


Folyamatosan az elvárásokon felül fejlesztjük termékeinket, hogy segítsük felhasználóinkat a még nagyobb teljesítmény elérésében. Ez a hozzáállás ösztönzött minket 325 éven át, és még ma is hajt minket előre. Ez segített bennünket abban, hogy világelsők legyünk a kültéri, nagy teljesítményű gépek piacán, és ez segít minket továbbra is, hogy határainkat feszegessük, és előálljunk a holnap innovatív megoldásaival.

 

 









üres